BitMax.io spouští sázkovou podporu k řešení dilema likvidity vsazených aktiv

BitMax.io (BTMX.com), platforma pro obchodování s digitálními aktivy registrovaná v Singapuru, představila 2. dubna nový stakes produkt s počáteční podporou pro Cosmos (ATOM) a Tezos (XTZ) před rozšířením pokrytí na další digitální aktiva.

Tým BitMax.io oznámil, že jeho sázkový produkt bude využívat inovativní design k řešení problémů s likviditou spojených s tradičním sázením. V rámci tohoto návrhu budou mít uživatelé flexibilitu obchodovat a převádět vsazená aktiva a přitom stále dostávat blokové odměny. Nový stakingový produkt se také snaží podporovat bezpečnější blockchainové sítě pro podporované projekty podporou vyšších podílů.

Likvidní dilema: Vsadit, nebo ne vsadit?

Blockchainové sítě Proof-of-Stake („PoS“) se spoléhají na držitele tokenů, aby mohli aktivovat sázky, aby se mohli účastnit různých mechanismů konsensu, čímž podporují zabezpečení a odolnost sítě. Na oplátku za svůj příspěvek získávají tito držitelé tokenů neboli „validátoři“ blokové odměny – obvykle ve formě nativního digitálního aktiva sítě.

V tomto ohledu umožňuje sázení držitelům tokenů příležitost generovat výnosy jednoduše „uzamčením“ aktiv na stanovené období. Neodmyslitelným nedostatkem sázek však je, že „odemknutí“ aktiv vyžaduje zdlouhavé období uvolnění vazby, během něhož držitel tokenu nemůže aktivum ani obchodovat, ani jej převést, ani není způsobilý získat žádné odměny.

Kompromisy mezi přístupností a sázkovými odměnami představují pro držitele tokenů kritické „dilema likvidity“ při rozhodování, zda vsadit nebo nezasadit různá digitální aktiva fungující v sítích PoS. Některé z nejvíce znepokojivých důsledků tohoto dilematu likvidity jsou následující:

1. Nízký poměr sázek:

Inherentně volatilní povaha trhů s digitálními aktivy je dostatečná k tomu, aby odradila mnoho držitelů tokenů od sázení, protože s vloženými aktivy nelze obchodovat, aby bylo možné efektivně zajistit riziko Nízký poměr podílů má za následek nízké zabezpečení sítě pro projekt blockchain.

1. Extrémní síťová inflace:

Aby držitelé tokenů pobídli k účasti na různých konsenzuálních mechanismech, mnoho projektů PoS vydává velké blokové odměny, které mají být distribuovány mezi delegátory, což vede k rychle se rozšiřující nabídce tokenů. Inflační nabídka bez dalšího přílivu kapitálu pravděpodobně povede k oslabení cenových tokenů.

1. Významná volatilita Hash Rate:

Cenová akce na sekundárních trzích může katalyzovat „uvolnění“ velkých částí vsazené sítě, protože držitelé tokenů se hromadí, aby se zbavili delegace a prodali – buď za účelem dosažení zisku po zhodnocení ceny, nebo zastavením ztrát po znehodnocení ceny – což má za následek dramatické výkyvy rychlosti hašování sítě. Nestabilní hash rate má za následek nestabilitu sítě.

Nový přístup k řešení dilema likvidity vsazených aktiv

V reakci na dilema likvidity, kterému čelí držitelé tokenů a projekty PoS, BitMax.io navrhl stakes produkt, který uživatelům poskytuje flexibilitu pro obchodování a převod vsazených aktiv bez jejich odpojení od sítě.

Nový stakes produkt platformy nakonec umožní uživatelům získat atraktivnější výnosy bez obětování likvidity; proto podporuje vyšší odolnější poměry podílů pro blockchainové sítě. Nový stakingový produkt BitMax.io bude mít tři klíčové vlastnosti:

1. Okamžitý přístup k vsazeným aktivům:

Za účelem vylepšení sázek uživatelů bude BitMax.io udržovat fond aktiv pro okamžitý přístup po odhalení aktiva. „Okamžité zrušení vazby“ umožní uživatelům spravovat vložená aktiva podle svého uvážení, i když jsou delegováni do sítě s dlouhou dobou zrušení vazby.

1. Obchodování s marží pro vsazená aktiva:

V rámci další podpory efektivity trhu vytvoří BitMax.io syntetickou verzi každého vsazeného aktiva, která bude použita jako maržový kolaterál, a umožní tak uživatelům dlouhou nebo krátkou cestu k zajištění expozice při současném získávání odměn.

1. Maximální návratnost sázek:

Aby maximalizoval návratnost jménem uživatelů, BitMax.io automaticky přerozdělí vklady odměn na vklady fondů, což uživatelům umožní další zvýšení výnosu z jejich držení tokenů.

Pokud jde o nový stakingový produkt BitMax.io, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti BitMax, George Cao uvedl:

„Inovace produktů byla vždy klíčovým aspektem našeho podnikání. Tento produkt jsme navrhli tak, aby vylepšil mnoho nedostatků spojených s nabídkou sázek jiných platforem. Nabídkou řešení „dilema likvidity“ dáváme našim uživatelům nejlepší stakes zážitek a zároveň poskytujeme hodnotu projektům, které podporujeme. “

Platformy jako Kucoin a Binance přijaly přístup známý jako „Soft-Staking“, kdy každá burza může sázet jménem svých uživatelů bez aktivního potvrzení držitelů tokenů. Naproti tomu BitMax.io se rozhodl pro tradičnější vztah „principál-agent“ se svými uživateli, který vyžaduje, aby se každý držitel tokenu přihlásil jako delegátor do příslušné blockchainové sítě. Na podporu tohoto strategického rozhodnutí poznamenává George Cao:

“Nikdy nebudeme vkládat prostředky zákazníků ani používat prostředky zákazníků k hlasování nebo rozhodování o čemkoli bez souhlasu.” BitMax.io agreguje pouze sázející zájem uživatelů platformy jako jednu protistranu a poté deleguje na důvěryhodné validátory dle výběru, přičemž se současně stará o úkoly distribuce odměn a reinvestice odměn jménem uživatelů. “

Maximalizované odměny za odměnu pro uživatele platformy

Od 2. dubna 10:00 EDT mohou všichni zákazníci BitMax.io vsadit Cosmos (ATOM) a Tezos (XTZ) a okamžitě vyzvednout odměny. Toto je další bod diferenciace mezi BitMax.io a konkurenčními platformami, které zpožďují distribuci odměn. Například Binance rozděluje odměny jednou za měsíc uživatelům, kteří drží aktiva na Binance.

Bezproblémové a efektivní rozdělení odměn by mělo uživatelům BitMax.io umožnit maximalizovat výnosy ze zadržování tokenů prostřednictvím složeného úroku.

BitMax.io potvrdil, že platforma v blízké budoucnosti rozšíří stakes podporu na další vznikající a vysoce potenciální protokoly PoS. BitMax.io byl dříve oznámen jako jeden z ověřovatelů KAVA (KAVA) a byl také označen jako budování infrastruktury na podporu Harmony (ONE) sázení do doby, než bude strategický plán projektu.