Crypto Trading Bots Vs Copy Trading

V dnešní době se technologie jako umělá inteligence, strojové učení nebo dokonce hluboké učení používají téměř v jakémkoli oboru a podnikání. Kryptoobchod není o nic menší; Můžete si postavit svého algo-robota, ale pokud trochu prozkoumáte, najdete spoustu služeb, které vám denně poskytnou stovky vstupních signálů (některé dokonce i výstupních).

Pokud na těchto signálech trochu zapracujete, můžete z nich mít dobrý zisk. První věcí je měřit jejich kvalitu. Měli byste mít přístup k historickým signálům a odtud získat své vlastní statistiky.

O kolik byla vyšší cena v příštích 24 hodinách po odeslání signálu? A po 3 dnech? Nebo 1 týden, 1 měsíc? O kolik obvykle klesnou, než dosáhnou vyšší ceny? Pokud jste dostatečně pečliví, připravíte své zprávy podle trhu, například QTUM / ETH. Kolik signálů poslal tento poskytovatel za poslední 3 měsíce (nebo 6 měsíců nebo 1 rok)? Kolik je průměrné vyšší procento z navrhované vstupní ceny (pokud existuje, pokud ne tržní cena v době, kdy pozice dorazila), kolik je průměrné procento poklesu ze vstupní ceny? Musíte hledat tato data v časovém rámci, se kterým chcete obchodovat. Pokud zvolíte 1 týden, podívejte se během toho týdne na vyšší a nižší a mějte na paměti, že vaše obchody budou v průměru trvat 1 týden. Pokud však uvidíte, že obvykle se vyšší cena v týdnu stane v příštích 2 nebo 3 dnech, můžete hrát s tímto časovým rámcem.

Vstupní nebo dokonce výstupní signál je jen začátek, řekl bych, že je to dokonce méně než polovina, jak dokazuje Dr. Van Tharp v této knize „Vyměňte si cestu k finanční svobodě“, i náhodný systém by mohl fungovat, pokud víte jak řídit vaše riziko. Je zde místo, kde musí být váš výzkum uplatněn v praxi.

Jakmile máte systém v pohybu, nemůžete se tam zastavit, stále musíte sledovat své výsledky, sledovat, zda jsou v souladu s tím, co očekáváte, a upravit a naladit jej tolikrát, kolikrát je to nutné, dokud nenajdete systém, který funguje pro tebe.

Kromě kryptoměn je třeba sledovat i vnější faktory, co když bude z velké burzy vyřazena mince? Trh jistě poklesne a většina botů to detekuje jako příležitost ke vstupu, bohužel zřídka se z toho neobjeví žádné zotavení. Co když byla hacknuta obrovská burza? Nebo země zakazuje kryptoměny?

Pokud to zní jako hodně práce … je to proto, že je to hodně práce. Pokud to vypadá, že budete potřebovat nějaké znalosti o obchodování a kryptoměnách … je to proto, že je budete potřebovat. A pokud to nevypadá vůbec snadno, je to proto, že tomu tak není (jinak by to udělal každý, a víte, že v této hře může někdo získat, jiný ztratit).

A tady je místo, kde obchodování s kopiemi ukazuje svou vyšší sílu. Za těmito službami jsou zkušení obchodníci, někdy dokonce i společnosti. Jejich každodenním úkolem je vyladit a upravit svou strategii, automatickou nebo manuální, být si vědom novinek, které by mohly ovlivnit trhy a vydělat si na živobytí z toho.

Někteří z těchto obchodníků s kopiemi se nebojí ukázat a sdílet svůj úspěch. Obchodníci s kopiemi berou svůj úkol vážně, protože vědí, že správa kapitálu následovníka je velkou odpovědností.

Obvykle fungují pouze na jedné platformě, které považují za nejlepší a fungují. Je dost obtížné být dlouhodobě ziskoví jen při obchodování za normálních podmínek, takže si představte, že platforma není spolehlivá, nereplikuje aktivitu od obchodníka s kopírováním do následovníků nebo má trvalou ztrátu služeb.

Platforma je nejen klíčová pro obchodníka s kopiemi, ale je také nezbytná pro následovníky. Musí to být spolehlivá platforma; musíte tomu věřit. Musí jasně a transparentně nabízet metriky a statistiky. Platformy, kde mohou obchodníci s kopírováním upravovat své výsledky, ručně uvádět počty sledovatelů nebo odstraňovat špatné obchody, jsou druhy platforem, kde nechcete být.

Platforma musí být burzovně-agnostická, to je velmi důležité, burzy vydělávají peníze, když obchodujete (se ziskem či nikoli), ve vaší oblasti také nemusí být k dispozici jedna burza, takže mít alternativy je vždy dobré.

Ideální platforma by byla platforma, která vydělává, když vyděláváte, kde obchodník s kopiemi vydělává, když vyděláváte.

Pokud to chcete vyzkoušet, vytvořte si svého vlastního robota (s Zignaly můžete to udělat zdarma, integrovat jej do TradingView a jeho výstražného systému), pracovat se signály od poskytovatele, začít s demo účtem, dokud vám to nebude vyhovovat.

Pokud nemáte čas nebo raději investujete čas do učení se jiným věcem, nebo hledáte jen pasivní příjem, může být vaším řešením obchodování s kopiemi.

Co je tedy obchodování s kopiemi a má velkou hodnotu?

S Copy Trading získáte repliku ze skutečného účtu obchodníka s kopiemi. V zásadě existuje hlavní účet (ten od odborného obchodníka, kterého kopírujete) a účet následovníka, kopírka. Kdykoli velitel otevře, upraví nebo uzavře jakýkoli obchod, veškerá aktivita se automaticky replikuje proporcionálně k účtu kopírky.

To znamená, že pokud si otevře pozici s 10% svého zůstatku, použijete také 10% z vaší investované částky na stejný obchod. Je to jako spravovaný účet. Takže všechny výše uvedené úkoly, které budete muset vzít v úvahu při používání robotů, nejsou při používání kopírování obchodování potřeba, tato další možnost vám skutečně ušetří čas a je 100% hands free.

Pokud máte chuť to zkusit, jsou to naše doporučení a průvodce pro snadné spuštění:

• Vyberte si platformu pro obchodování s kopiemi specializovanou na krypto, jako Zignaly, který je integrován s důvěryhodnými burzami jako Binance nebo KuCoin. Výběr jejich kritérií pro přijímání nových výměn je velmi přísný.
  • Vyberte si z dlouhodobého hlediska, kontrola výsledků obchodníka z nejméně 3 až 6 měsíců obchodování. Je snadné získat výsledky v krátkodobém horizontu, ale je to dovednost mít je v dlouhodobém horizontu.
  • Znáte odborníka, dáte jim peníze do rukou, tak ho poznejte. Zignaly má skvělou komunitu a můžete mluvit přímo s jejich obchodníky s kopiemi. Zeptejte se jich na jejich strategii, jak spravují rovnováhu, investují 100%? nechají si zbývající pro jednorázové příležitosti?