Výměna MXC mění budoucnost odvětví kryptoměn prostřednictvím rozvoje dodržování předpisů

Před bláznivým náporem na trzích s kryptoměnou, který viděl, že bitcoiny (BTC) překonaly dosud nejvyšší cenu, aby dosáhly nových maxim, 23,800 dolarů, protože v době psaní tohoto článku se v prostoru objevovalo populární téma – bezpečnost. V průběhu roku se finanční regulační orgány zaměřily na několik burz kryptoměn po celém světě, jako je BitMEX, kvůli špatnému dodržování předpisů a bezpečnostním problémům.

Ošklivá stránka dodržování předpisů KYC / AML

Začátkem října byla BitMEX, platforma pro obchodování s kryptovými aktivy, žalována americkým ministerstvem spravedlnosti a americkou komisí pro obchodování s komoditními futures (CFTC) za porušení zákona o bankovním tajemství. Krátce poté, co se potvrdilo, že prostředky všech uživatelů jsou na burze v bezpečí, následoval v příštích dvou týdnech obrovský odliv bitcoinů, kdy bylo z burzy 2. října vybráno 46 200 BTC a 7. října 10 600 BTC.

Po dlouhé přetahovací ságě bylo několik vyšších vedoucích pracovníků společnosti BitMEX, včetně jejího generálního ředitele, Arthura Hayese pozastaveno a srdečně vyloučeno z jejich rolí na burze. Uživatelé, regulační orgány a úřady po celém světě, jako jeden z největších bitcoinových neustálých swapů, stále intenzivněji sledují kryptoburzy a jejich dodržování bezpečnosti a dodržování předpisů..

Ať už ve Spojených státech, Japonsku, Velké Británii nebo na jiných významných trzích s kryptoměnami, konzistence regulačních úřadů spočívá v přísném dodržování požadavků KYC a zamezení poskytování nelegálních kanálů praní peněz a financování terorismu.

Nový způsob pohledu na dodržování předpisů

Technologie a inovace se budou vždy pohybovat rychleji než platné zákony, a proto je potřeba harmonizace. Poskytovatelé služeb kryptoměny neustále inovují nové způsoby, jak vytvořit obchodní trh v souladu s předpisy ve snaze udržet se v měřítku regulačních orgánů a umožnit širšímu trhu obchodovat a používat kryptoměny.

Například, Výměna MXC, jedna z 10 nejlepších burz s futures na Coingecko žebříčku, je známý svým přísným dodržováním globálních předpisů KYC // AML, aby svým uživatelům poskytoval plynulý a bezproblémový zážitek.

“Dodržování předpisů a bezpečnost jsou klíčem k vytvoření stabilní a fungující burzy kryptoměn.” Největším testem, kterému trh kryptoměn v roce 2020 bude čelit, není tržní test, ale to, jak provádět operace zajišťující dodržování předpisů po celém světě, “řekl Alex Zha, ředitel globálních operací na burze MXC.

Společnost MXC, která byla uvedena na trh v roce 2018, získala řadu licencí, včetně estonské licence MTR, licence US Money Service Business, australské licence k dodržování předpisů, kanadské licence MSB a švýcarské licence k dodržování předpisů. Získání místních licencí k provádění souladu s operacemi kryptoměn na své platformě umožnilo širší tržní základnu pro MXC Exchange v těchto zemích.

S řadou regulátorů, kteří dýchají na krky MXC Exchange, se uživatelé cítí bezpečně obchodovat na platformě s objemem obchodů denně téměř 1 miliarda USD.

Dva hrášky v lusku: Zabezpečení a dodržování předpisů

Je velmi těžké mít kompetentní kryptoměnovou burzu, pokud selže dodržování předpisů nebo zabezpečení. To byl hlavní problém ve vzteklém světě decentralizovaného financování (DeFi), kde navzdory decentralizovaným burzám (DEX), které obcházejí překážku dodržování předpisů, zabezpečení opakovaně selhalo v aplikacích..

Centralizované burzy si nevedly o nic lépe, když byla kryptoměna ukradena hackery napříč burzami. Některé burzy jako Coinbase, Gate.io a MXC Exchange však podnikly další kroky k zajištění maximálních bezpečnostních protokolů na svých platformách. Posledně jmenovaný zahrnuje pětičlenné společnosti zabývající se ochranou zabezpečení k zabezpečení aktiv uživatelů – KnownSec, SlowMist Technology, Palmim Technology, Beosin a Chainsguard.

K dnešnímu dni MXC Exchange ještě neztratí jedinou minci v bezpečnostním hacku na své platformě. Díky tak působivým záznamům v oblasti zabezpečení se směna dostala vysoko do žebříčku Coingecko Cybersecurity Score s celkovým skóre 9,5. Tím je nastavena vyšší úroveň zabezpečení než u známých burz, jako jsou Binance, Huobi, Gemini a Coinbase Pro.

MXCObrázek: Hodnocení Coingecko Cybersecurity Score

Za účelem posílení jejich souladu, zabezpečení a služeb pro své klienty MXC Exchange také oznámila partnerství se společností BlockRating, firmou, která se specializuje na hodnocení digitálních aktiv, týmů, projektů a výměn. Cílem partnerství je zvýšit transparentnost v kryptosystémech, an oznámení čte.

Audity třetích stran

Kromě silných bezpečnostních protokolů jsou poskytovatelé kryptoměnových služeb také povinni provádět konzistentní audity kódu, aby odhalili jakékoli chyby nebo problémy. Bezpečnostní audity zlepšují soulad platformy a celkovou bezpečnost. CertiK, společnost zabývající se audity inteligentních smluv, zaznamenala nárůst svých podílů s nárůstem poptávky po auditorských službách třetích stran napříč produkty DeFi v roce 2020.

MXC Exchange využila své šance s „Bonusem za únik mědi“ ve společnosti SlowMist Zone, bezpečnostní společnosti třetí strany, která byla jejím partnerem v oblasti auditu. Společnost se specializuje na zpravodajství o hrozbách a zabezpečení proti krádeži kryptoměn, což zajišťuje, že burza bude vždy bezpečně fungovat.

Dělicí výstřel

Dodržování předpisů a bezpečnost jsou základními kameny každé dobré výměny symbolizované šíleným růstem MXC Exchange. Vysoké standardy dodržování požadavků KYC / AML jsou klíčem k tomu, aby se zabránilo případům praní peněz a porušení zákona o bankovním tajemství při směně. Burzy kryptoměn navíc mají větší šanci expandovat na další místní trhy ve více zemích, pokud budou dodržovat vysoké standardy dodržování předpisů a zabezpečení.