Získání skutečných stablecoinů USDQ a KRWQ: Ekosystém Q stabilníchcoinů DAO se vyvíjí v protiváha k Scammy Tether společnosti BitFinex. Obchodujte se všemi na BTCNEXT.io

Nick Krash je architekt blockchainu Platinové Q DAO inženýrství. V tomto článku sdílí jedinečnou povahu USDQ / KRWQ, což je stabilnícoin, který jeho tým pomáhá rozvíjet. Před svou kariérou se Nick úspěšně účastnil řady projektů vývoje softwaru pro významné evropské a asijské banky. USDQ / KRWQ využívá hromadu nových technologií, mezi které patří prediktivní schopnosti, algoritmická stabilizace a pobídky komunity. Brzy budou pod značkou Q DAO ještě plně zajištěné stabilní coiny: JPYQ, KRWQ, SGDQ, HKDQ, CNYQ, RUBQ. Čtěte dále a dozvíte se, co dělá USDQ / KRWQ tak jedinečným. KRWQ – stabilnícoin vázaný na Korean Won bude navíc přidružen k rodině Q DAO. To bude mít obrovský dopad nejen na místní korejský trh, ale také na celý asijský region. Bude se s nimi obchodovat jako s ostatními tokeny ERC-20 na podobných burzách BTCNEXT.

Prozkoumejte postupy registrace a získání půjček

V tomto článku se podělím o procesy, které uživatelé podstoupí, aby se zaregistrovali v systému a získali půjčky, zajištění bitcoinů. Náš vývojový tým společnosti PLATINUM Q DAO ENGINEERING se zaměřil na poskytování vysokého zabezpečení a snadného použití, aby k němu mohl začít přístup jakýkoli uživatel. Q DAO bez problémů.

Jako tým hledáme spoustu konkurenčních řešení pro konkrétní komponenty. A je docela možné, že architektura systému v blízké budoucnosti projde zásadními změnami. To znamená, že to, co vidíte v tomto článku, nemusí být za pár měsíců relevantní. Náš projekt právě probíhá, takže i když už vidíme obrysy architektury systému, ponecháváme spoustu „kroutícího se prostoru“ pro případné změny.

Než se podíváme na tyto procesy, chci dát z ptačí perspektivy přehled o vnitřním fungování Q DAO.

Obrázek 1 ukazuje hlavní moduly Q DAO jako žluté obdélníky. Šipky slouží k identifikaci možných interakcí mezi jednotlivými moduly.

Obrázek 1

Interakce mezi uživateli a systémem jsou řízeny modulem „Zákaznický webový panel“, což je externí komponenta používaná jako uživatelské rozhraní. Modul „dApp p2p network“ je dalším externím blokem, který je řízen konsensem neuronových sítí. Tyto moduly se používají společně jako bariéra mezi externími blockchainy a decentralizovanou částí systému.

Rád bych vás upozornil na skutečnost, že všechny akce uživatelů procházejí modulem zabezpečení, který slouží k zajištění integrity místního řetězce. Termín „místní řetězec“ používám k identifikaci distribuované účetní knihy, která se používá k zaznamenávání změn stavů transakcí v systému.

Při návrhu systému jsme viděli potřebu implementovat toto řešení, aby bylo možné ověřit interakce mezi blockchainy Bitcoin a Ethereum. Současně používáme místní řetězec k provádění interakcí mezi naší aplikací Q Box, operací k těžbě tokenu a „sdílení poznatků a zkušeností“ mezi různými agenty v rozhodovací neuronové síti.

Jako rozhraní s externími blockchainy používáme BTC Node Integration a ETH Node Integration Modules. K poskytování externích dat do systému je zaměstnán posluchač. A Notify slouží k upozornění externích komponent na změny, ke kterým dochází v interním systému.

Myslím, že by to mělo sloužit jako dobrý úvodní popis pro každého, kdo se chce dozvědět více o technických řešeních, která jsou základem Q DAO. A teď se podívejme hlouběji na to, jak se uživatelé ve skutečnosti registrují a vytvářejí zajištěné smlouvy v systému.

Registrace nového uživatele

K registraci vyžaduje systém provedení následujících akcí:

1. Vytvoření jedinečné peněženky BTC navržené s povolenou funkcí více podpisů
  1. Ověření osobních údajů uživatele (e-mail, uživatelské jméno). Důležité je, že tyto informace používáme výhradně pro zrychlené zasílání upozornění uživatelům, kdykoli dojde k mimořádným událostem (např. Nutnost přijmout opatření, aby se zabránilo bezprostřední likvidační události). Mohli jsme vytvořit systém jako plně anonymní, ale chceme pouze, aby uživatelé dostávali včasná oznámení.
  1. Vytvoření peněženky, která bude použita k ukládání tokenů (což je nutné pro zjednodušení uživatelského rozhraní v souladu s tradičně používanými řešeními, která jsou již na trhu. Dbáme na to, aby uživatelé mohli stále specifikovat své vlastní peněženky a autorizovat v systému prostřednictvím Metamask).

Jak vidíte, registrační proces, který používáme, je poměrně jednoduchý a elegantní. Mezitím, abychom zajistili dostatečnou odolnost proti potenciálním útokům, navrhujeme systém tak, aby všechny sady klíčů byly vždy jedinečné. Navíc jsme systém navrhli tak, aby každý jednotlivý modul používal jedinečný princip šifrování.

Poskytování půjček uživatelům

Obrázek 2 představuje schematické zobrazení interakcí mezi moduly systému, ke kterým dochází při transakci uživatele pro přenos bitcoinů do BTC peněženky.

Obrázek 2

Rád bych tento proces popsal krok za krokem, abyste plně porozuměli všem základním procesům a interakcím. K označení objednacího čísla podpisu používám symboly [].

Fáze pro vydání úvěru

Zde je stručný přehled fází, které jsme navrhli:

1. Uživatel převede prostředky na adresu BTC, která byla vygenerována pro tento účel a která podporuje funkci více podpisů.
  1. Uživatel komunikuje se speciálním rozhraním, kde musí zvolit parametry, velikost a úrokovou sazbu pro půjčku, kterou si přeje získat. Po dokončení tohoto kroku uživatel umístí svůj podpis pod nový záznam zadaný do místního řetězce.
  1. Modul „Integrace uzlů BTC“ slouží k ověření dostatečnosti a platnosti specifikovaných finančních prostředků. Po dokončení modul umístí svůj podpis pod nový záznam zapsaný do místního řetězce.
  1. Modul posluchače ověří, zda jsou zadané informace platné a v souladu s aktuálními tržními podmínkami, a zároveň zkontroluje platnost parametrů likvidace a údajů o aktuálních tržních podmínkách uvedených v záznamu v rámci místního řetězce. Po dokončení modul umístí svůj podpis pod nový záznam zapsaný do místního řetězce.
  1. Bezpečnostní modul ověří integritu místního řetězce a umístí svůj podpis pod nový záznam zadaný do místního řetězce.
  2. Modul integrace uzlů ETH ověří platnost zadané adresy a dostatečnost finančních prostředků (které používáme k platbě za plyn) na technické adrese, která bude použita k těžbě USDQ / KRWQ. Modul umístí svůj podpis pod nový záznam, vstoupí do místního řetězce a poté pokračuje v razení žetonů.

Pokusil jsem se popsat všechny klíčové fáze v rámci postupů registrace nových uživatelů a vytvoření zajištění. Navrhli jsme je na základě osvědčených postupů pro zabezpečení, optimalizaci a dobu provádění.

Myslím, že Q DAO získá popularitu mezi širší krypto komunitou, přitahovanou intuitivním a jednoduchým rozhraním a propracovanými základními řešeními pro bezpečnost a robustnost. Uvítám vaše dotazy v komentářích níže a rádi vám pomůžeme lépe porozumět našemu systému.

Doslov

Možná jste slyšeli o projektu MAKER DAO a jejich DAI?

Chci tyto lidi pochválit – nejdříve vytvoří decentralizovanou stabilní minci.

Na tomto závodě zaujímáme čestné druhé místo a v zásadě jsme se nechali inspirovat technologiemi DAI MAKER.

Některé funkce Q DAO jsou podobné MAKER DAO, proto jsme se rozhodli použít Makerovu terminologii, protože věříme – jejich technologie by měly sloužit jako reference pro vytváření jakýchkoli decentralizovaných stabilních mincí.

Proč používáme BTC jako kolaterál? 1) Bitcoin je nejlikvidnější digitální aktivum 2) máme mnoho přátel, kteří jsou velkými držiteli bitcoinů (velryby BTC) nebo obchodníky s bitcoiny OTC.

Doufáme, že i tak velcí chlapi jako Brothers Winklevoss (Cameron Winklevoss a Tyler Winklevoss) začnou používat Q DAO. Mají spoustu bitcoinů, ale nechtějí je prodat. Pokud tedy potřebují peníze – mohou své bitcoiny zastavit na Q DAO a okamžitě získat USDQ / KRWQ.

Proč jsme postavili Q DAO na základě inteligentních kontraktů Ether, ale ne Tron (Justin Sun) a ne EOS (Daniel Larimer)?

Naši geniální inženýři milují ETHEREUM kvůli masovému přijetí tohoto blockchainu, respektujeme také přístup Vitalika Buterina (několikrát jsme se s ním setkali). Možná v budoucnu zvážíme použití TRON nebo EOS, pro případ, že by jejich základy mohly poskytnout dostatek finančních prostředků na další vývoj.

Výměna BTCNEXT – platforma pro obchodování spotů a marží příští generace od týmu PLATINUM Q DAO ENGINEERING. Je to první strategický obchodní partner stabilní mince USDQ / KRWQ založený na technologii DAO. Všechny páry budou uvedeny s USDQ / KRWQ. Zákaznický servis BTCNEXT vám rád zodpoví všechny vaše dotazy.

Platinové Q DAO inženýrství vždy rád sdílí svá nejnovější vývojová a architektonická řešení a pomáhá zúčastněným stranám šířit vylepšení napříč krypto projekty. Platinová Q DAO Engineering, která je na trhu odbornou společností, již pomohla 150 krypto startupům, což jim umožnilo efektivně získávat finanční prostředky a zavádět blockchainy do svých obchodních modelů. S pobočkami v Japonsku, Jižní Koreji, Thajsku, Rusku, Bělorusku a Austrálii je tým vždy připraven uspořádat osobní setkání se zaměřením na to, jak mohou společnosti využívat blockchainovou technologii k uspokojení svých jedinečných potřeb. Tým vítá čtenáře, aby se připojili Telegram, a Facebook.

Tento přehled nemusí být zcela vyčerpávající a neposuzuje životaschopnost žádného projektu ani legitimitu jeho týmu. Čtenáři by měli provést vlastní náležitou péči před použitím nebo investováním do některého z uvedených stablecoinů. Tento článek představuje pouze názory autora a neměl by být považován za investiční radu. Všechny popsané funkce v článku jsou stále ve vývoji, lze je změnit / zpracovat. Postupujte podle aktualizací.